Wat doet een draag(doek)consulent?

Als je eenmaal gelezen hebt wat de voordelen van dragen zijn, wil je natuurlijk graag zelf zo snel mogelijk gaan dragen. Maar welke methode is dan eigenlijk voor jou geschikt? En hoe moet dat eigenlijk zo’n doek knopen? Je hebt wel een filmpje op YouTube gezien, maar daarmee lukt het toch net niet helemaal. En er zijn zoveel verschillende draagdoeken en draagzakken te koop, welke zit lekker en kun je het beste kopen?

Een draag(doek)consulent helpt je bij al deze vragen en meer. De consulent kijkt met jou welke manier van dragen het beste bij jou, je kindje(s) en je partner past. Als je het liefst met een doek wilt dragen, leert ze jou hoe je de doek goed en veilig knoopt. Wil je liever een draagzak, dan laat ze jou allerlei verschillende dragers passen, tot je weet welke het beste bij jullie en jullie kindje past. Wil je eens proberen hoe een ringsling draagt? Ook dat kan bij een draagdoekconsulent.

Misschien heb jij wel een bijzondere situatie, zoals een prematuur geboren kindje, een tweeling of een kindje met klompvoetjes. Een deel van de draagdoekconsulenten is opgeleid om ook goed advies en hulp te kunnen bieden in deze gevallen. Wanda en Adinda gaan deze masterclass later dit jaar volgen.