Over ons

Wanda van Dijk

Wanda woont in Haarlem, is getrouwd en is moeder van 2 tieners. Na jarenlang in winkels gewerkt te hebben vond ze het tijd voor een nieuwe carrière.
In 2000 is ze gestart met een opleiding kraamverzorgende. Dit bleek een hele goede keuze. Om gezinnen te helpen starten met een nieuw leven is het mooiste wat er is. Ze heeft voor meerdere kraambureaus gewerkt met veel plezier. Nu werkt ze voor kraamzorg aan het Spaarne, een
klein bureau, welke aan Verloskundige praktijk aan het Spaarne verbonden is.
In de kraamzorg is hechten met je nieuwe baby ontzettend belangrijk. Een draagdoek of draagzak
kan daar een belangrijke rol in spelen. Wanda merkt dat daar in gezinnen best vragen over zijn.
Om daar goed antwoord op te kunnen geven heeft ze zich erin verdiept en en de cursus draag(doek) consulent gevolgd. Nu kan ze gezinnen en toekomstige ouders haar kennis doorgeven hoe fijn het is je kleintje bij je te dragen.

Adinda Helsen

Adinda woont in Haarlem, is getrouwd en moeder van twee tieners. Na haar opleiding fysiotherapie in 1990 is ze gaan werken als fysiotherapeute en tegelijkertijd osteopathie gaan studeren. Sinds 1996 is zij afgestudeerd osteopaat en heeft ze een eigen praktijk in Haarlem Noord en Warmenhuizen. Ze heeft o.a. de opleidingen osteopathie bij kinderen en osteopathie in de sport gevolgd. In haar praktijk behandelt zij veel baby’s en kinderen. Ook gaat Adinda sinds 2013 naar Kenia als “medical volunteer”. Tijdens deze medische kampen wordt er gratis medische hulp aan moeders en kinderen gegeven in Maasai dorpen en de sloppenwijken van Nairobi. In Kenia worden de kinderen altijd in doeken gedragen door de moeders. Dit inspireerde Adinda om hier zelf ook meer over te leren en advies te gaan geven aan ouders. Wat is er fijner dan je kleine dicht bij je te dragen!